SECTION-10


PEDIATRIC NURSING MCQ

 


 

Q51. Which is true concerning attention deficit hyperactivity disorder?

(a) Impulsive behaviour is a feature

(b) Higher incidence in tic disorders

(c) May respond to treatment with stimulants such as amphetamine

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q52. What is the condition in which children is pulling out hair?

(a) Trichotillomania

(b) Acrophobia

(c) Enuresis

(d) Encopresis

 

Ans: (a) Trichotillomania

 


Q53. Nocturnal enuresis is occurrence of involuntary voiding at night in a child more than?

(a) Two and half years

(b) Three and half years

(c) Four years

(d) Five years

 

Ans: (d) Five years

 


Q54. All are true regarding restraints except

(a) Restraints should be used only when it is required

(b) It should not be used in SOS basis

(c) IT should be very tight so that complete immobilization can be achieved

(d) Sufficient padding must be used for extremity restraints

 

Ans: (c) IT should be very tight so that complete immobilization can be achieved

 


Q55. Repeated urination while sleeping , even after five years of age is called:

(a) Enuresis

(b) Tic

(c) Stuttering

(d) Encopresis

 

Ans: (a) Enuresis

 


Q56. Which one of the following hepatitis viruses have significant perinatal transmission

(a) Hepatitis E virus

(b) Hepatitis C virus

(c) Hepatitis B virus

(d) Hepatitis A virus

 

Ans: (c) Hepatitis B virus

 


Q57. Let down reflex is….

(a) Milk secreting reflex

(b) Milk ejection reflex

(c) Moro reflex

(d) Babinski reflex

 

Ans: (b) Milk ejection reflex

 


Q58.identify the management of breast engorgement among the following

(a) Wear a tight fitting bra or breast binder

(b) Apply warm, moist heat to the breasts

(c) Contact the nurse midwife for a lactation suppressant

(d) Restrict fluid intake to 1000 ml. daily

 

Ans: (b) Apply warm, moist heat to the breasts

 


Q59. Perinatal period corresponds to:

(a) 28 weeks of gestation to 07 days after birth

(b) Period of Labour to new born period

(c) Third trimester of pregnancy to new born period

(d) 36 weeks of gestation to 3 days after birth

 

Ans: (a) 28 weeks of gestation to 07 days after birth

 


Q60. All are seen in fetal alcohol syndrome except

(a) Microcephaly

(b) Poor coordination

(c) Overgrowth of body

(d) Flat face

 

Ans: (c) Overgrowth of body

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Pediatric nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Pediatric Nursing MCQ Section- 1
  Pediatric Nursing MCQ Section- 2
  Pediatric Nursing MCQ Section- 3
  Pediatric Nursing MCQ Section- 4
  Pediatric Nursing MCQ Section- 5
  Pediatric Nursing MCQ Section- 6
  Pediatric Nursing MCQ Section- 7
  Pediatric Nursing MCQ Section- 8
  Pediatric Nursing MCQ Section- 9
  Pediatric Nursing MCQ Section- 10
  Pediatric Nursing MCQ Section- 11


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


 

Leave a Reply