research mcq question for bsc nursing

SECTION-9 

research mcq question for bsc nursing


Q61. In a normal distribution curve, how many percentage of the data (area) fall within two standard deviation of the mean?

(a) 68.2%

(b) 90.6%

(c) 95.4%

(d) 99.6%

 

Ans: (c) 95.4%

 


Q62. In a normal distribution data, approximately what percentage of score fall within one standard deviation of the mean?

(a) 34%

(b) 68%

(c) 95.4%

(d) 99.6%

 

Ans: (b) 68%

 


Q63. Qualitative data analysis requires the categorization and indexing of texts or videos. The labels that are given to sections of the text and video material are known as

(a) Data points

(b) Memos

(c) Data codes

(d) Units of analysis

 

Ans: (b) Memos

 


Q64. Section of research report that includes interpretation and evaluation of the results of the research is

(a) Abstract

(b) Methods ad material

(c) Results

(d) Discussion

 

Ans: (d) Discussion

 


Q65. Which of the following is true about writing a conclusion of a research report?

(a) Results

(b) Footnotes

(c) References

(d) Discussion

 

Ans: (b) Footnotes

 


Q66. Which of the following is true about writing a conclusion of a research report?

(a) Can introduce new information

(b) Must be based only on material presented in the report

(c) It is the same as the abstract

(d) Should focus only on the objectives of the research

 

Ans: (b) Must be based only on material presented in the report

 


Q67. Which is TRUE of the abstract?

(a) Is usually placed after the methods

(b) It summarizes the study

(c) It generally of >500 words

(d) Does not mention methods and objectives

 

Ans: (b) It summarizes the study

 


Q68. The discussion section is characterized by which one of the followings?

(a) The researcher’s reporting of the statistical results

(b) A brief conclusion and description of statistical tests

(c) Repeating all of the literature listed in the literature review

(d) The researcher’s interpretation of the results

 

Ans: (d) The researcher’s interpretation of the results

 


Q69. In which section the reporting accuracy of numerical information is most critical?

(a) Discussion

(b) Review of literature

(c) Limitations

(d) Results

 

Ans: (d) Results

 


Q70. Identify the correct order of a quantitative research report?

(a) Literature review, results, methods, discussion

(b) Literature review, methods, results, discussion

(c) Discussion, Literature review, methods, results

(d) Methods, results, Literature review, discussion

 

Ans: (b) Literature review, methods, results, discussion

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *