Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ 

SECTION-1

 


Q31. The most essential quality of an effective teacher is

(a) A strict personality

(b) Communication skill

(c) Friendly attitude

(d) Superior Knowledge of the subject 

 

Ans: (b) Communication skill

 


Q32. Which method of teaching would be most suitable to teach nursing care of children with “mental retardation” for a class of 100 nursing students?

(a) Group discussion

(b) Lecture cum discussion

(c) Problem Solving

(d) Web- Based Learning

 

Ans: (c) Problem Solving

 


Q33. A group of 10 people are speaking on a topic of common interest in an educational programme. This method is best known as

(a) Workshop

(b) Panel discussion

(c) Group discussion

(d) Lecture

 

Ans: (c) Group discussion

 


Q34. All that is learnt during educational activities that is not a designated part of official curriculum is known as the

(a) Extra curriculum

(b) Observed curriculum

(c) Hidden curriculum

(d) Experienced curriculum

 

Ans: (c) Hidden curriculum

 


Q35. The demonstration on “ Neurological examination” would be most useful, if done in a group of

(a) 10

(b) 20

(c) 25

(d) 30

 

Ans: (a) 10

 


Q36. Which one of the following is NOT among the maxims of Teaching?

(a) Analysis to synthesis

(b) General to particular

(c) Easy to difficult

(d) Concrete to abstract

 

Ans: (b) General to particular

 


Q37. Lesson plan is prepared by the

(a) Teacher

(b) Administrator

(c) Student

(d) Principal

 

Ans: (a) Teacher

 


Q38. Another name for interpersonal communication is

(a) Mass communication

(b) Face to face public communication

(c) Dyadic communication

(d) Virtual reality

 

Ans: (c) Dyadic communication

 


Q39. Which of the following is an example of mediated communication?

(a) A newscaster delivers the weather report on the 6 o’ clock news

(b) Tow friends gossip with one another

(c) Students work on the class project together

(d) a politician addresses a nominating convention

 

Ans: (a) A newscaster delivers the weather report on the 6 o’ clock news

 


Q40. Comparing with small group communication, in organizational communication

(a) Feedback is easier and more immediate

(b) Communication roles are more formal

(c)  Message can be better adapted to the specific needs of the receiver

(d) People are closer to one another in space

 

Ans: (b) Communication roles are more formal

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *