Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ 

SECTION-1

 


Q21. Which of the following is a characteristic of private relationships?

(a) Extrinsic rewards

(b) Normative rules

(c) Use of particularistic knowledge

(d) Substitutability

 

Ans: (c) Use of particularistic knowledge

 


Q22. Basic components of attitude include all except

(a) Emotional component

(b) Informational component

(c) Behavioural component

(d) Spiritual component

 

Ans: (d) Spiritual component

 


Q23. Andragogy refers to

(a) child learning

(b) Adult learning

(c) Learning by doing

(d) Practical learning

 

Ans: (b) Adult learning

 


Q24. A principle of Adult learning is

(a) Learning is self-directed

(b) Learning by doing

(c) Learning by imposition

(d) Learning by imitation

 

Ans: (a) Learning is self-directed

 


Q25. Curriculum reflects the culture of

(a) Society

(b) College

(c) School

(d) Home

 

Ans: (a) Society

 


Q26. Which of the following is not an autocratic method of teaching

(a) Lecture

(b) Demonstration

(c) Tutorial

(d) Independent study

 

Ans: (a) Lecture

 


Q27. Teaching method in which students learn to do critical thinking through discussion and interaction and develop higher analytical cognitive skills is

(a) Seminar

(b) Symposium

(c) Panel discussion

(d) lecture

 

Ans: (a) Seminar

 


Q28. Which of the following is not a clinical method of teaching

(a) Case methods/ case study

(b) Nursing rounds and reports

(c) Process recording

(d) Seminar

 

Ans: (d) Seminar

 


Q29. Method of teaching in which an excursion to the patient’s area is arranged to provide learning experience to the students is

(a) Case presentation

(b) Nursing rounds

(c) Morning report

(d) process recording

 

Ans: (b) Nursing rounds

 


Q30. A written verbatim account of a visit for the purpose of bringing out the  interplay between the patient and the nurse

(a) Morning report

(b) Evening report

(c) Case study

(d) Process recording

 

Ans: (d) Process recording

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *