Nursing research MCQ

SECTION-3

 


Q51. An effective communication should be

(a) one way process

(b) two way process

(c) Directive

(d) Three way process

 

Ans: (b) two way process

 


Q52. Nursing Educational research is required to

(a) Improve self-image of nursing professionals

(b) Ensure evidence based nursing practice

(c) Persuade young people to come into nursing profession

(d) uphold professional dignity

 

Ans: (b) Ensure evidence based nursing practice

 


Q53.The only step involved in qualitative research process is

(a) Getting entry into research setting

(b) Random selection of sample

(c) using a structured questionnaire for data collection

(d) Using inferential statistics for analysis of data

 

Ans: (a) Getting entry into research setting

 


Q54. Which of the following research steps is completed first?

(a) Determining the population

(b) Identification of a problem

(c) Formulation of research question or hypothesis

(d) Literature review

 

Ans: (b) Identification of a problem

 


Q55. All of the following are steps of quantitative research, except

(a) Formulation of research problem

(b) Formulation of research questions

(c) Data analysis

(d) Systemic review of research study

 

Ans: (d) Systemic review of research study

 


Q56. Barriers of Evidence based Practice includes all of the following except

(a) Higher work load

(b) Lack of knowledge

(c) Lack of scientific literature  

(d) Lack of skills in conducting computer based literature  

 

Ans: (c) Lack of scientific literature

 


Q57. All of the following are the purpose of Evidence Based practice except

(a) to abolish wrong practices

(b) To improve quality of patient care

(c) To obtain more research funds from agencies

(d) To improve the patient-care outcome

 

Ans: (c) To obtain more research funds from agencies

 


Q58. A method of integrating the findings of prior research studies using statistical procedures is

(a) Meta-analysis

(b) Content analysis

(c) Secondary analysis

(d) Systematic analysis

 

Ans: (a) Meta-analysis

 


Q59. Which of the following level of evidence is placed at the top of the hierarchy of evidence?

(a) A consensus of opinion from experts of the subject

(b) Meta-analysis of multiple randomized clinical trials

(c) Results from a single well-controlled experimental study with a large sample size

(d) Results from a well designed cohort studies

 

Ans: (b) Meta-analysis of multiple randomized clinical trials

 


Q60. Quantitative research is a process to

(a) Describe lived experiences of people

(b) Develop theories and hypothesis

(c) Evaluate theories and hypothesis

(d) Obtain feelings and beliefs of the people

 

Ans: (c) Evaluate theories and hypothesis

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *