Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ 

SECTION-3

 


Q41. Participation of men and women factory workers together in an educational program on “Safe Sex” would first depend on the

(a) consideration of the factory owner

(b) Culture of that particular social group

(c) Comfort of the Health Educator 

(d) Convenience of the factory manager

 

Ans: (b) Culture of that particular social group

 

 


Q42. The purpose of Lesson Planning is to

(a) Complete the prescribed syllabus

(b) Ensure complete learning of the topic

(c) Promote attention of student

(d) Provide written notes to students

 

Ans: (b) Ensure complete learning of the topic

 


Q43. Multiple choice Questions consist of

(a) A statement with a blank space

(b) A problem and a list of solutions

(c) Assertion and Reason

(d) An open ended question without distractors

 

Ans: (b) A problem and a list of solutions

 


Q44.When assessing the academic achievement of the students, which of the following factors is most important to consider

(a) The students current performance level

(b) The students interest in education

(c) The students prior opportunities to learn

(d) The students ability to learn

 

Ans: (c) The students prior opportunities to learn

 


Q45. Factors that affects the human behaviour are,

(a) Experience, dignity, values, attitude

(b) Knowledge, motivation, attitude values

(c) Knowledge, belief, dignity, values

(d) Knowledge, belief, attitude, values

 

Ans: (d) Knowledge, belief, attitude, values

 


Q46. A set of social rules that specify appropriate and inappropriate behaviour in the given specific situations is known as,

(a) Beliefs

(b) Rules

(c) Norms

(d) Moral values

 

Ans: (c) Norms

 


Q47. One of the most important reinforcing factor for a behaviour to happen or to avoid

(a) Distant relatives influence

(b) Change in the political parties of that particular area

(c) Peer group

(d) Imprisonment

 

Ans: (c) Peer group

 


Q48. Which of the following theory directly relates to behaviour change?

(a) PEN-3 model

(b) Health Illness continuum

(c) Rogers theory

(d) McNileimers rule

 

Ans: (a) PEN-3 model

 


Q49. The health communication is

(a) Teacher centric

(b) One of the costly method of importing information

(c) Process orientated

(d) Not includes relationship building

 

Ans: (c) Process orientated

 


Q50. An observational method used frequently in classroom or learning settings in which the observer summarizes a single developmental incident after the event has occurred is known as

(a) Anecdotal report

(b) observational report

(c) Contingency report

(d) incident report

 

Ans: (a) Anecdotal report

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *