Bsc nursing Entrance mcq

SECTION-3

 


Q31. Which of the following tool can be used for assessing student’s ability to perform suctioning?

(a) Likert scale

(b) Checklist

(c) Semantic differential scale

(d) Critical incident technique

 

Ans: (b) Checklist

 


Q32. The educational assessment that is generally carried out throughout a course or project is known as

(a) Criterion-referenced assessment

(b) Continuous assessment

(c) Formative assessment

(d) Summative assessment

 

Ans: (c) Formative assessment

 


Q33. The educational assessment that is generally carried out at the end of the  course is known as

(a) Criterion-referenced assessment

(b) Continuous assessment

(c) Formative assessment

(d) Summative assessment

 

Ans: (d) Summative assessment

 


Q34. The purpose of taking return demonstration from students after a teaching session of demonstration of nursing procedure is to

(a) Fulfil syllabus norm

(b) Ensure safe Nursing practice

(c) Fallow institutional policy

(d) Identify mistakes

 

Ans: (b) Ensure safe Nursing practice

 


Q35. Before the Nursing Students start their clinical postings, the supervising teacher needs to

(a) Help students to identify their own ‘learning Objectives’

(b) Inform students about make-up duty for their absence during clinical postings

(c) Instruct students to help doctors in treating patients

(d) Instruct to bring text books along with them

 

Ans: (a) Help students to identify their own ‘learning Objectives’

 


Q36. The inform method of assessing students’ overall learning would be

(a) Objective Structured Clinical evaluation

(b) Case method

(c) Group Project

(d) Viva voce

 

Ans: (a) Objective Structured Clinical evaluation

 


Q37. …..is an example of criterion- referenced assessment.

(a) IQ test

(b) Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC)

(c) Driving test

(d) Graduate Record examination (GRE)

 

Ans: (c) Driving test

 


Q38. Which of the following is NOT a problem solving approach?

(a) Inductive approach

(b) Logical approach

(c) Reasoning approach

(d) Deductive approach

 

Ans: (b) Logical approach

 


Q39. List of items with appropriate columns meant to be observed by the observer is known as

(a) Questionnaire

(b) checklist

(c) Ranking item

(d) Anecdotal record

 

Ans: (b) checklist

 


Q40. Problem solving evaluation enables the teacher to assess the students’……

(a) Critical thinking

(b) Emotional status

(c) Adaptability

(d) Adjustability

 

Ans: (a) Critical thinking

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *