Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ 

SECTION-1

 


Q11. Special words or expressions used by a profession or group that are difficult for others to understand is known as

(a) Equivocal terms

(b) Jargon

(c) Technical terms

(d) Code language

 

Ans: (b) Jargon

 


Q12. If a person is communicating with his friend on telephone is referred as

(a) Intrepersonal communication

(b) Interpersonal communication

(c) Media communication

(d) Mass communication

 

Ans: (b) Interpersonal communication

 


Q13. A technique whereby to repeats the main message the client has expressed is…..

(a) Listening

(b) Restating

(c) Clarification

(d) Reflection

 

Ans: (b) Restating

 


Q14. Mental processing of the message and understanding the sender’s message is…..

(a) Decode

(b) Encode

(c) Feedback

(d) Imagination

 

Ans: (a) Decode

 


Q15. Communication is described as the “matrix for all thought and relationships between persons” said by

(a) William Scott

(b) Murray and Zentner

(c) GG Brown

(d) WH Newman

 

Ans: (b) Murray and Zentner

 


Q16. Aspects of verbal communication includes

(a) Vocabulary

(b) Postures

(c) Art and music

(d) Messages within message

 

Ans: (a) Vocabulary

 


Q17. Barriers of communication includes…

(a) Information overload

(b) Exploring

(c) Focusing

(d) Summarizing

 

Ans: (a) Information overload

 


Q18. Maslow’s Hierarchy of needs includes

(a) Self-actualization

(b) Self-esteem

(c) Physiological

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q19. According to Maslow’s hierarchy of needs, the highest level is

(a) Physiological needs

(b) Safety and Security

(c) Love and affection

(d) Self-actualization

 

Ans: (d) Self-actualization

 


Q20. Interpersonal communication is otherwise known as

(a) Face to face communication

(b) Dyadic communication

(c) Remote communication

(d) Mass communication

 

Ans: (b) Dyadic communication

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *