Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ 

SECTION-2

 


Q61. The cost covering the salaries of the staff, and machinery/ equipment is termed as

(a) Total cost

(b) Flexible cost

(c) Operative cost

(d) Fixed cost

 

Ans: (d) Fixed cost

 


Q62. Example of acid-fast bacilli?   [RRB Feb 2012]

(a) E. coli

(b) Mycobacterium

(c) Clostridium

(d) None

 

Ans: (b) Mycobacterium

 


Q63. The most common early symptom to hepatitis ‘A’ is:  [LNJP H D 2012]

(a) Loss of appetite

(b) Abdominal distention

(c) Shortness of breath

(d) Ecchymosis

 

Ans: (a) Loss of appetite

 


Q64. Common cold is caused by:    [ESIC Chennai May 2012]

(a) Rhinovirus

(b) Staphylococcus aureus

(c) Shigella

(d) Escherichia coil

 

Ans: (a) Rhinovirus

 


Q65. VDRL test is performed to diagnose:    [ESIC Chennai May 2012]

(a) Syphilis

(b) Pregnancy

(c) All of the above

(d) Myasthenia gravis

 

Ans: (a) Syphilis

 


Q66. The pressure set in autoclave for sterilization is:   [DSSSB PHN,2015]

(a) 15 Ib

(b) 5 Ib

(c) 10 Ib

(d) 20 Ib

 

Ans: (a) 15 Ib

 


Q67. The immunoglobin found in mother’s breast milk is:  [DSSSB PHN,2015]

(a) Ig A

(b) Ig M

(c) Ig D

(d) Ig E

 

Ans: (a) Ig A

 


Q68. Widal test is performed for identifying:   [DSSSB PHN,2015]

(a) Clostridium

(b) Salmonella

(c) Staphylococcus

(d) Meningococcal

 

Ans: (b) Salmonella

 


Q69. Schick’s test indicates the infection of:  :   [DSSSB PHN,2015]

(a) Measles

(b) Mumps

(c) Diphtheria

(d) Rubella

 

Ans: (c) Diphtheria

 


Q70. In majority of the cases the causative organism for sore throat is:   [Banaras HU 2015]

(a) Gonococci

(b) Staphylococci

(c) Meningococci

(d) Streptococci

 

Ans: (d) Streptococci

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *