Nursing Research MCQ with Answer

SECTION-2

 


Q31. When a nurse pays attention to what a patient is saying, this is termed as

(a) Reflecting

(b) Attending

(c) Focusing

(d) Responding

 

Ans: (b) Attending   

 


Q32. Which of the following term refers to communication between similar hierarchical departments?

(a) Downward

(b) Lateral

(c) Diagonal

(d) Vertical

 

Ans: (b) Lateral

 


Q33. Which of the following is an appropriate action by a nurse while communicating with elderly clients?

(a) Request their family member to interpret details to them

(b) Speak in a loud voice

(c) Ensure that they are focused on you

(d) Stand close to the client while facing them

 

Ans: (d) Stand close to the client while facing them

 


Q34. Assertive allows for

(a) Apologetic responses

(b) Passive responses

(c) Objective responses

(d) Aggressive responses

 

Ans: (c) Objective responses

 


Q35. Assertive communication is a way of communicating that allows a person to

(a) Avoid problems by being submissive

(b) Underestimates the rights of the other person

(c) Express themselves in direct and honest ways, without violating the rights of others

(d) Avoid conflict by remain silent

 

Ans: (c) Express themselves in direct and honest ways, without violating the rights of others

 


Q36. All of the following are characteristics of assertive techniques, except

(a) Ability to express honesty

(b) Winning the situation

(c) Mutual respect and their rights

(d) Objectiveness in interaction

 

Ans: (b) Winning the situation

 


Q37. Advantages of being assertive includes all, except

(a) It helps an individual to achieve goals

(b) It helps an individual to win

(c) It helps an individual to communicate without hurting others

(d) It helps to recognise their one’s rights

 

Ans: (b) It helps an individual to win

 


Q38. Non-verbal communication includes

(a) Phrases

(b) Gestures

(c) Information

(d) Words

 

Ans: (b) Gestures

 


Q39. The communication phase that is facilitated by knowledge of the patients is known as

(a) Message heard

(b) Thinking of a message

(c) Decoding the message

(d) All of the above

 

Ans: (c) Decoding the message

 


Q40. Which of the following is incorrect regarding system approach in management

(a) The organisation is viewed as a whole or as a system

(b) The organisation is viewed as a unified and purposeful system

(c) System approach is proposed by quantitative school of management

(d) The whole is greater than the sun of its parts

 

Ans: (c) System approach is proposed by quantitative school of management

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *