nursing management mcq pdf

SECTION-13

 


Q61. A normal distribution curve depends on

(a) Mean and sample size

(b) Range and sample size

(c) Mean and standard deviation

(d) Mean and median

 

Ans: (d) Mean and median

 


Q62. If r = 1.20 it means

(a) Strong positive correlation

(b) Negative correlation

(c) No correlation

(d) It is a wrong statement

 

Ans: (d) It is a wrong statement

 


Q63. Mean bone density amongst two groups of 50 people each is compared with each other The  test of significance used would be:

(a) Paired ‘t’ test

(b) Student ‘t’ test

(c) Analysis of variance

(d) Chi-square test

 

Ans: (b) Student ‘t’ test

 


Q64. ANOVA is used

(a) To compare means in two groups

(b) To compare means in three or more groups

(c) To compare means in one group before and after intervention

(d) To find correlation

 

Ans: (b) To compare means in three or more groups

 


Q65. Appropriate statistical method to compare two means is:

(a) Chi square test

(b) Students T test

(c) Odd ratio

(d) Correlation coefficient

 

Ans: (b) Students T test

 


Q66. Test used to compare two proportions is/are

(a) Paired t test

(b) Unpaired t test

(c) ANOVA

(d) Chi square test

 

Ans: (d) Chi square test

 


Q67. When do the variables follow standard normal distribution?

(a) Mean = Median

(b) Median = Variance

(c) Mean = 2 x Median

(d) Standard deviation = 2 x variance normal curve

 

Ans: (a) Mean = Median

 


Q68. How much population falls between median and median plus one standard deviation in a normal distribution

(a) 0.34

(b) 0.68

(c) 0.17

(d) 0.47

 

Ans: (a) 0.34

 


Q69. Measures of dispersion all except:

(a) Range

(b) Mean or average deviation

(c) Standard deviation

(d) Correlation and regression

 

Ans: (d) Correlation and regression

 


Q70. Mean and standard deviation can be worked out only if the data is on:

(a) Interval/ Ratio scale

(b) Dichomatous scale

(c) Nominal scale

(d) Ordinal scale

 

Ans: (a) Interval/ Ratio scale

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ

Other Nursing subject’s MCQ Section-1 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9 Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13 ♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15  

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *