Other Nursing subject’s MCQ

Section-1  Section-2   Section-3  Section-4  Section-5  Section-6   Section-7  Section-8  Section-9    Section-10 
 
 Section-11   Section-12  Section-13  Section-14   Section-15 
 

other-nursing-subjects-mcqNursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Other Nursing subject’s MCQ


Q1. The function of Indian Council is to

(a) Arrange for university inspections of colleges in respective states

(b) Financial assistance to conferences and seminars conducted by nursing colleges

(c) Make policies for Nursing Education and Practice

(d) Recruit nursing personnel in hospitals

 

Ans: (c) Make policies for Nursing Education and Practice

 


Q2. In India, first Msc Nursing programme was started in RAK college in the year [ Tutor Exam 2015, AIIMS, Rishikesh]

(a) 1959

(b) 1948

(c) 1946

(d) 1970

 

Ans: (a) 1959

 


Q3. Trained Nurses Association of India (TNAI) was formed in the year

(a) 1928

(b) 1947

(c) 1908

(d) 1890

 

Ans: (c) 1908

 


Q4. The International Council of Nurses (ICN) was established in the year  [ Tutor Exam 2015, AIIMS, Rishikesh]

(a) 1869

(b) 1899

(c) 1928

(d) 1905

 

Ans: (b) 1899

 


Q5. In India, the first four year basic Bachelor Degree nursing program was established in

(a) 1920

(b) 1940

(c) 1946

(d) 1955

 

Ans: (c) 1946

 


Q6. The International Council of Nurses (ICN) is headquartered in:

(a) Geneva, Switzerland

(b) Washington, US

(c) New York, US

(d) London, UK

 

Ans: (a) Geneva, Switzerland

 


Q7. The one who receive the message is known as

(a) Encoder

(b) Decoder

(c) Communicator

(d) Mediator

other-nursing-subjects-mcq

Ans: (b) Decoder

other-nursing-subjects-mcq


Q8. Which of the following is an example of a nonverbal communication?

(a) Vernacular language

(b) Smile

(c) Jargon

(d) Slang

Other Nursing subject’s MCQ

Ans: (b) Smile

 


Q9. In the communication process to encode means to

(a) Convert coded language into meaning

(b) Translate ideas into a code

(c) Infer the jargons

(d) Analyse the code

other-nursing-subjects-mcq

Ans: (b) Translate ideas into a code

 


Q10. An automatic psychological process of receiving aural stimuli is known as

(a) Listening

(b) Hearing

(c) Understanding

(d) Speakingother-nursing-subjects-mcq

Ans: (a) Listening

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Nursing Education, Nursing reseach, Nursing Administration and management,Microboilogy,Biochemistry and Nutrition MCQ Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Other Nursing subject’s MCQ Section-1
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-2
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-3
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-4
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-5
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-6
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-7
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-8
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-9
Other Nursing subject’s MCQ Section-10
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-11
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-12
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-13
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-14
♦ Other Nursing subject’s MCQ Section-15

 


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
<ahref=”https://examobjective.in/thermodynamic-section-1/”>COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
<ahref=”https://examobjective.in/thermodynamic-section-1/”> ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply