Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-9

 


Q51. A Prima mother is on first stage of labour and she will be allowed to take only

(a) Liquid diet

(b) solid diet

(c) semi solid diet

(d) NPO

 

Ans: (a) Liquid diet

 


Q52. In a primi mother duration of second stage of labour is….

(a)  30 minutes

(b) 45 minutes

(c) 1 hour

(d) 2 hours

 

Ans: (c) 1 hour

 


Q53. Partograph is also known as……

(a) Cervicograph

(b) Uterograph

(c) Overiograph

(d) Vaginograph

 

Ans: (a) Cervicograph

 


Q54. Characteristic of monozygotic pregnancy is….

(a) One placenta

(b) Sex will be always identical

(c) Genetic features will be also same

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q55. Characteristic of dizygotic pregnancy is….

(a) Four amnions will be there

(b) Sex may be different

(c) Genetic features are different

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q56. Which of the following is NOT a presumptive sign of pregnancy?

(a) Amenorrhea

(b) Braxton-Hicks contraction

(c) Urinary frequency

(d) Breast changes

 

Ans: (b) Braxton-Hicks contraction

 


Q57. Fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse is known as …

(a) Superfetation

(b) Superfecundation

(c) Dizygotic pregnancy

(d) Monozygotic pregnancy

 

Ans: (b) Superfecundation

 


Q58. The painful vaginal bleeding during the last trimester is caused by

(a) Abruptio placenta

(b) Frequent intercourse

(c) Placenta previa

(d) Over distension of uterus

 

Ans: (a) Abruptio placenta

 


Q59. Amniotic fluid volume during pregnancy is….

(a) 500-700 ml

(b) 700-1000 ml

(c) 1000-1500 ml

(d) Above 1500 ml

 

Ans: (b) 700-1000 ml

 


Q60. Which of the following is an important sign of pregnancy

(a) Increase in the size of breast

(b) Alkaline vagina

(c) Amenorrhoea

(d) All

 

Ans: (c) Amenorrhoea

 


 

     2                         6       7          

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply