Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-9

 


Q31. Oligohydramnios is said to be if the amniotic fluid volume less than…… at term

(a) 100 ml

(b) 200 ml

(c)  650 ml

(d) 700 ml 

 

Ans: (b) 200 ml

 


Q32. True labour can be differentiated from false labour  in that in labour contractions will

(a) Occur immediately after membrane rupture

(b) bring about progressive cervical dilation

(c) be less uncomfortable if client is inside lying position

(d) Stop when the client is encouraged to walk around

 

Ans: (b) bring about progressive cervical dilation

 


Q33. Majority of total abortions occurs during

(a) first trimester

(b) second trimester

(c) third trimester

(d) 4th trimester

 

Ans: (a) first  trimester

 


Q34. Bleeding from or into the genital tract after 24 week of pregnancy but before the childbirth is known as

(a) antepartum haemorrhage

(b) intrapartum hemorrhage

(c) postpartum hemorrhage

(d) missed abortion

 

Ans: (a) antepartum haemorrhage

 


Q35.  A woman who is giving birth for the first time

(a)  primipara

(b) multipara 

(c) nulligravida

(d) primigravida

 

Ans: (a)  primipara

 


Q36. A woman who is pregnant for the first time am

(a)  primipara

(b) multipara 

(c) nulligravida

(d) primigravida

 

Ans: (d) primigravida

 


Q37. A woman that have never given birth

(a)  primipara

(b) Nullipara

(c) nulligravida

(d) primigravida

 

Ans: (b) Nullipara

 


Q38. Woman who has never been pregnant is

(a)  primipara

(b) Nullipara

(c) nulligravida

(d) primigravida

 

Ans: (c) nulligravida

 


Q39. Uterine contractions are left during the  labour, it is termed as

(a) hypotonia

(b) Polysystole

(c) Hypertonia

(d)  oligosystole

 

Ans: (a) hypotonia

 


Q40. Series of single uterine contractions lasting 2 minutes are more or a contraction frequency of 5 or more in 10 minutes is known as

(a) hypotonia

(b) Polysystole

(c) Hypertonia

(d)  oligosystole

 

Ans: (c) Hypertonia

 


 

1       2       3       4       5             7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply