Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-8

 


Q51. Which of the following grip is also known as umbilical grip?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pawlak’s grip

(d) Pelvic grip

 

Ans: (b) Lateral grip

 


Q52. Which of following is also known as Pawlak’s grip?

(a) Second pelvic grip

(b) Third Leopold

(c) Both A and B

(d) First pelvic grip

 

Ans: (c) Both A and B

 


Q53. Which obstetric grip permits determination of the fetal presentation?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pawlik’s grip

(d) Pelvic grip

 

Ans: (a) Fundal grip

 


Q54. Which obstetric grip permits determination of the fetal position?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pawlik’s grip

(d) Pelvic grip

 

Ans: (b) Lateral grip

 


Q55.  Which of the following is also known as Leopold fourth manoeuvre of Leopold?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pawlik’s grip

(d) First pelvic grip

 

Ans: (d) First pelvic grip

 


Q56.  Which of the following obstetric grip is also known as third maneuver of Leopold?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pawlik’s grip

(d) Second pelvic grip

 

Ans: (d) Second pelvic grip

 


Q57.  First pelvic grip is also known as

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) Pelvic palpation

(d) Second pelvic grip

 

Ans: (d) Second pelvic grip

 


Q58. Grand multiparas are at risk for……

(a) Malpresentation

(b) Macrosomia

(c) Anemia

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q59. Which of the following obstetric grip is used to assess the descent of head in a pregnant woman?

(a) Fundal grip

(b) Lateral grip

(c) First pelvic grip

(d) Second pelvic grip

 

Ans: (d) Second pelvic grip

 


Q60. In pregnancy diagnosis of appendicitis will be late because ……..

(a) Vomiting may misinterpret as hyperemesis

(b) ESR & WBC count will be elevated in normal pregnancy as well as appendicitis

(c) Location of pain will shifted to higher level and may misdiagnose as cholelithiasis or renal infection

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


 

1       2       3             5       6             8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply