Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-4

 


Q61. The function of amniotic fluid is

(a) respiration

(b) shock protection

(c) Endocrine function

(d) nutrition

 

Ans: (b) shock protection

 


Q62. The vaginal pH varies with the range of between

(a) 4-5

(b) 5-6

(c) 6-7

(d) 7-8

 

Ans: (a) 4-5

 


Q63.  The cardinal function of decidua is

(a) Immune response

(b) production of hormones

(c) Maintenance of pregnancy

(d) none of the above

 

Ans: (c) Maintenance of pregnancy

 


Q64. O2 and CO2 are exchanged in the placenta through the process of

(a) pinocytosis

(b) diffusion

(c) Facilitated diffusion

(d) Active transport

 

Ans: (b) diffusion

 


Q65. Milk ejection occurs due to the hormone

(a) Prolactin

(b) Oestrogen

(c) Vasopressin

(d) Oxytocin

 

Ans: (d) Oxytocin

 


Q66. During the first two months of pregnancy the chief source of estrogen and progesterone is the

(a) Placenta

(b) Adrenal cortex

(c) Corpus luteum

(d) None of the above

 

Ans: (c) Corpus luteum

 


Q67. The nervous system of the fetus is formed by

(a) Ectoderm

(b) Endoderm

(c) Mesoderm

(d) Parenchyma

 

Ans: (a) Ectoderm

 


Q68. Time required to reach in 16 cell stage after fertilization is

(a) 2nd day

(b) 4th day

(c) 6th day

(d) 8th day

 

Ans: (b) 4th day

 


Q69. The most common menopausal symptom is

(a) Obesity

(b) Hot flashes

(c) sleep disturbances

(d) dryness of vagina

 

Ans: (b) Hot flashes

 


Q70. Ovulation occur soon after the formation of

(a) Primary spermatozoa

(b) Secondary spermatozoa

(c) Primary oocyte

(d) Secondary oocyte

 

Ans: (d) Secondary oocyte

 

 


 

     2             4       5       6       7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply