Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-4

 


Q51. The normal length of the uterine cavity is usually

(a) 5.5-6 cm

(b) 6.5-7 cm

(c) 7.5-8 cm

(d) 8.5-9 cm

 

Ans: (b) 6.5-7 cm

 


Q52. The pelvic shape has the poorest prognosis from vaginal delivery is

(a) Platypelloid

(b) Anthropoid

(c) Android

(d) Gynecoid

 

Ans: (c) Android

 


Q53. The most important muscle of the pelvic floor is

(a) Levator ani muscle

(b) Ischicavernosus

(c) Bulbocavernosus

(d) Pubococcygeus

 

Ans: (a) Levator ani muscle

 


Q54. The lower uterine segment is formed from the

(a) Cervix

(b) Isthmus and cervix

(c) Body of the uterus

(d) Isthmus

 

Ans: (b) Isthmus and cervix

 


Q55. The average length of umbilical cord is……cm

(a) 25 cm

(b) 30 cm

(c) 10 cm

(d) 55 cm

 

Ans: (d) 55 cm

 


Q56. Bartholin gland is found in

(a) Cervix

(b) Overy

(c) Vagina

(d) Uterus

 

Ans: (c) Vagina

 


Q57. A child’s heredity is determined at the time of

(a) Viability

(b) Delivery

(c) Conception

(d) Infancy

 

Ans: (c) Conception

 


Q58. Fusion of sperm and ovum is called

(a) Fertilization

(b) Transfusion

(c) combination

(d) None

 

Ans: (a) Fertilization

 


Q59. Graafian follicle of overy secretes which hormones?

(a) LH

(b) Progesterone

(c) Oestrogen

(d) None

 

Ans: (c) Oestrogen

 


Q60. ……percent of water contains in amniotic fluid

(a) 80

(b) 90

(c) 70

(d) 98

 

Ans: (d) 98

 

 


 

     2             4             6       7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply