Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-4

 


Q41. Implantation occurs on 

(a) 3rd day after fertilization

(b) 5th day after fertilization

(c) 7th day after fertilization

(d) 11th day after fertilization

 

Ans: (d) 11th day after fertilization

 


Q42. The hormone responsible for differentiation of male reproductive organs during fetal life except

(a) Dehydroepiandrosterone

(b) Dyhydrotestosterone

(c) Mullerian duct inhibitor (MDI)

(d) Testosterone

 

Ans: (a) Dehydroepiandrosterone

 


Q43. Correct order of spermatogenesis?

(a) Germ cells-spermatogonia-primary spermatocyte-secondary spermatocyte-spermatids

(b) Germ cells-primary spermatocyte-secondary spermatocyte-sperms

(c) Germ cells -primary spermatocyte- spermatogonia -secondary spermatocyte-sperms

(d) Germ cells -primary spermatocyte -secondary spermatocyte-sperms-spermatogonia

 

Ans: (a) Germ cells-spermatogonia-primary spermatocyte-secondary spermatocyte-spermatids

 


Q44. The portion of the placenta overlying the blastocyst

(a) Decidua capsularis

(b) Decidua vera

(c) Decidua basalis

(d) Decidua parietalis     

              

Ans: (a) Decidua capsularis

 


Q45. Vulva consists of

(a) Uterus and fallopian tube

(b) uterus, cervix and fallopian tube

(c) Overy, uterus, vagina and cervix

(d) Labia majora, labia minora, mons pubis and clitoris

 

Ans: (d) Labia majora, labia minora, mons pubis and clitoris

 


Q46. Constipation may be a problem during pregnancy due to proximity of the rectum and uterus, rectum is located

(a) In front of the uterus

(b) At the back of the uterus

(c) To the left of the uterus

(d) Above the uterus

 

Ans: (b) At the back of the uterus

 


Q47. After menopause increased facial hair growth and change in voice occur due to

(a) Fall In FSH level

(b) Increase in FSH level

(c) Increase androgen level

(d) Decrease androgen level

 

Ans: (c) Increase androgen level

 


Q48. Ovulation day of a women who has 28 days regular cycle with menstruation day of January 31

(a) January 14

(b) January 15

(c) January 17

(d) January 20

 

Ans: (c) January 17

 


Q49. The amount of fetal blood flow per minute through the placenta is

(a) 200 ml

(b) 300 ml

(c) 400 ml

(d) 500 ml

 

Ans: (d) 500 ml

 


Q50. Ischial tuberosity helps for

(a) Bearing of body weight white sitting

(b) Normal labour

(c) Normal walking

(d) Normal standing

 

Ans: (a) Bearing of body weight white sitting

 

 


 

     2       3       4       5             7          

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply