Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-3

 


Q51. Which among the following is the characteristic of post date fetuses?

(a) lethargic and irritable

(b) Areola is not pigmented

(c) desquamation of the epidermis

(d) Vernix Caseosa covering the body

 

Ans: (c) desquamation of the epidermis

 


Q52. Chief source of estrogen in the third trimester of pregnancy is

(a) placenta

(b) Corpus luteum

(c) ovary

(d) pituitary

 

Ans: (a) placenta

 


Q53. During pregnancy Leukorrhea will increase because of the influence of

(a) estrogen

(b) progesterone

(c) Oxytocin 

(d) prolactin

 

Ans: (a) estrogen

 


Q54. Antidote of magnesium sulfate is

(a) calcium gluconate

(b) potassium chloride

(c) Sodium nitroprusside

(d) verapamil 

 

Ans: (a) calcium gluconate

 


Q55. As per WHO postpartum hemorrhage is defined as blood loss more than……. ml

(a) 500

(b) 1000

(c) 1500

(d) 2000

 

Ans: (a) 500

 


Q56. Most common cause of PPH is

(a) atonic

(b) traumatic

(c) retained tissue

(d) blood coagulopathy

 

Ans: (a) atonic

 


Q57. Product of contraception section is divisible by…….POG

(a) 15 weeks

(b) 20 weeks

(c) 25 weeks

(d) 30 weeks

 

Ans: (b) 20 weeks

 


Q58. USG of a pregnant woman with Placenta previa shows that placenta reaches the margin of internal os and is not covering it. the degree of placenta previa is

(a) Low lying

(b) marginal

(c) incomplete

(d) total

 

Ans: (b) marginal

 


Q59. Mother has given with opioid during labour process, which among the following drug must commonly ordered by doctor for the newborn baby?

(a) Naloxone

(b) Morphine

(c) Calcium gluconate

(d) adrenaline

 

Ans: (a) Naloxone

 


Q60. During age parenteral checkup, weight, blood pressure and fundal height need to be documented. What is the another parameter need to monitor?

(a) Determining the client RH factor

(b) evaluating the client for edema

(c) measuring the client’s hemoglobin level

(d) obtaining pelvic measurement

 

Ans: (b) evaluating the client for edema

 

 


 

1       2       3       4       5       6       7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply