Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-3

 


Q21. The height of the uterus is at level of umbilicus at period of gestation

(a) 16 weeks

(b) 24 weeks

(c) 28 weeks

(d) 32 weeks

 

Ans: (b) 24 weeks

 


Q22. Chloasma will appear on…… body part

(a) Breast and nipples

(b) Cheeks and nose

(c) Abdomen

(d) Limbs

 

Ans: (b) Cheeks and nose

 


Q23. Most common site of ectopic pregnancy is

(a) Tubal

(b) Ovarian

(c) Abdominal

(d) Cervical

 

Ans: (a) Tubal

 


Q24. A client is on magnesium sulphate therapy for the repeated dose administration the nurse need to check

(a) Urine output >30 ml/hr

(b) Knee jerk reflex are present

(c) Respiration is more than 12 bpm

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q25. Gravida 2 mother with O negative blood whose husband’s blood group is B positive comes to ANC clinic. Which among the following question is most appropriate for the nurse to ask?

(a) How many ANC visit you had?

(b) What is your LMP

(c) Have you got Anti-D injection during last delivery?

(d) What is the age of your first child

 

Ans: (c) Have you got Anti-D injection during last delivery?

 


Q26. A primigravida patient is admitted to the labor delivery area. Assessment reveals that she is in early part of the first stage of labor. Her pain is likely to be most intense

(a) Around the pelvic girdle

(b) Around the pelvic girdle and in the upper arms

(c) Around the pelvic girdle and at the perineum

(d) At the perineum

 

Ans: (a) Around the pelvic girdle

 


Q27. Babita LMP began June 10. Her EDD should be which of the following?

(a) April 17

(b) March 17

(c) June 22

(d) October 12

 

Ans: (b) March 17

 


Q28. Acordia is

(a) Absence of cord

(b) Lengthy cord 

(c) Short cord

(d) Twisted cord

 

Ans: (a) Absence of cord

 


Q29. Most commonly performed test for assessing the adequacy of sperm is

(a) Sperm morphology

(b) Sperm motility

(c) Sperm count

(d) Semen volume

 

Ans: (b) Sperm motility

 


Q30. Aspermia means

(a) Decrease of semen

(b) Increase of semen

(c) Absence of sperm

(d) Abnormal motility of sperm

 

Ans: (c) Absence of sperm

 

 


 

1       2       3       4       5       6       7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply