Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-14


Q51. Vaginal trichomoniasis is best treated with

(a) Systemic antifungal agents

(b) Oral metronidazole for the couple

(c) Local anaesthetics and antifungal agents

(d) Local antifungal agents

 

Ans: (b) Oral metronidazole for the couple

 


Q52. Parameter need to be monitored in a client receiving magnesium sulfate is…

(a) Half hourly pulse, respiration and BP

(b) Deep tendon reflexes every 4 hour

(c) Hourly urine output

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q53. The dose (in mg) of norgestrel and ethinyl oestradiol in Mala N is

(a) 0.3 and 0.03

(b) 0.8and 0.03

(c) 3.5and 3.0

(d) 3.0 and 3.0

 

Ans: (a) 0.3 and 0.03

 


Q54. The most common cause of vaginitis in postmenopausal women is

(a) Malignancy

(b) Infection

(c) Oestrogen deficiency

(d) trauma or foreign body

 

Ans: (c) Oestrogen deficiency

 


Q55. Complication of medication used for ovulation induction is…

(a) Increased congenital anomalies

(b) Ovarian hyperstimulation

(c) Endometrial cancer

(d) Ectopic pregnancy

 

Ans: (b) Ovarian hyperstimulation

 


Q56. Drug of choice to treat infertility due to antispam antibodies is…

(a) GnRH therapy

(b) Clomiphene citrate

(c) Doxycycline

(d) Dexamethasone

 

Ans: (d) Dexamethasone

 


Q57. Neonatal ophthalmitis may occur in the newborn if the mother has

(a) Fungal vaginitis

(b) Syphilis

(c) Gonorrhoea

(d) Vaginal candidiasis

 

Ans: (c) Gonorrhoea

 


Q58. Asymmetric moro reflexes are frequently associated with

(a) Cerebral or cerebellar injuries

(b) Cranial nerve damage

(c) Brachial plexus, clavical injuries

(d) Down’s syndrome

 

Ans: (a) Cerebral or cerebellar injuries

 


Q59. In preterm babies to avoid retrolental fibroplasia, O2 concentration should not be more than…

(a) 50%

(b) 60%

(c) 30%

(d) 45%

 

Ans: (b) 60%

 


Q60. Caput succedaneum is….

(a) Birth mark

(b) It is the swelling on the face of the baby

(c) The swelling due to collection of fluid under the scalp

(d) Collection of fluid in the abdomen

 

Ans: (c) The swelling due to collection of fluid under the scalp

 


 

     2       3       4       5       6       7      

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply