Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-14


Q31. Treatment of choice for endometriosis is…

(a) Estrogen and progesterone pill

(b) Danazol

(c) GnRH analogues

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q32. Common site of endometriosis include…

(a) Ovary

(b) Fallopian tube

(c) Intestine

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q33. PGE1 stand for…

(a) Dinoprostone

(b) Oxytocin

(c) Misoprostol

(d) Methergine

 

Ans: (c) Misoprostol

 


Q34. PGE2 stand for…

(a) Dinoprostone

(b) Oxytocin

(c) Misoprostol

(d) Methergine

 

Ans: (a) Dinoprostone

 


Q35. Ergot derivatives include…

(a) Methergine

(b) Syntometrine

(c) Ergometrine

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q36. Serious danger associated with LBW baby is….

(a) Respiratory distress

(b) Feeding problem

(c) Thermoregulation problem

(d) Hemorrhage

 

Ans: (a) Respiratory distress

 


Q37. Newborn baby automatically turn the face toward the stimulus and make sucking. This reflex is known as…

(a) Startle reflex

(b) Rooting reflex

(c) Glabellar reflex

(d) Corneal reflex

 

Ans: (b) Rooting reflex

 


Q38. The nurse, on performing newborn examination found that the left eye is open and immobile and the angle of the mouth is drawn upwards on the left side. This condition is described as:

(a) Erb’s palsy

(b) Facial palsy

(c) Brachial palsy

(d) Klumpke’s palsy

 

Ans: (b) Facial palsy

 


Q39. Baby born before 37 completed week of gestation is known as

(a) Low birth weight baby

(b) Preterm baby

(c) Small for gestational age

(d) Very low birth weight baby

 

Ans: (b) Preterm baby

 


Q40. A newborn who is above the 90th percentile on the intrauterine Growth Curve is termed:  [DSSSB PHN,2015]

(a) Post-term baby

(b) Large for gestational age

(c) Small for gestational age

(d) Preterm baby

 

Ans: (b) Large for gestational age

 


 

           3       4       5       6       7   

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply