Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-13

 


Q41. Eclampsia is….

(a) Hypertension to the extent of 140/90 or more with proteinuria after 20th week of POG

(b) Preeclampsia complicated with generalized tonic-clonic seizure

(c) Sustained raise in BP to 140/90 or more at least two occasions four or more hours apart

(d) None of the above

 

Ans: (b) Preeclampsia complicated with generalized tonic-clonic seizure

 


Q42. Gestational hypertension is….

(a) Hypertension to the extent of 140/90 or more with proteinuria after 20th week of POG

(b) Preeclampsia complicated with generalized tonic-clonic seizure

(c) Sustained raise in BP to 140/90 or more at least two occasions four or more hours apart

(d) None of the above

 

Ans: (c) Sustained raise in BP to 140/90 or more at least two occasions four or more hours apart

 


Q43. As a management of dysfunctional uterine bleed endometrial resection is done in….

(a) Age over 35

(b) Completed her family

(c) Not has any significant endometrial pathology such as cancer

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q44. Moniliasis is caused by….

(a) Candida albicans

(b) Chlamydia trachomatis

(c) Treponema pallidum

(d) Neisseria gonorrhoea

 

Ans: (a) Candida albicans

 


Q45. Vaginitis is caused by…

(a) Trichomoniasis

(b) Chlamydia trachomatis

(c) Treponema pallidum

(d) Neisseria gonorrhoea

 

Ans: (a) Trichomoniasis

 


Q46. Inflammation of vagina in postmenopausal women is known as….

(a) Toxic shock syndrome

(b) Senile vaginitis

(c) Chancroid

(d) pelvic inflammatory disease

 

Ans: (b) Senile vaginitis

 


Q47. Postmenopausal yellowish or blood stained vaginal discharge, soreness in the vulva and pruritus vulvae are the manifestations of

(a) Menopause

(b) Chancroid

(c) Pelvic inflammatory disease

(d) Senile vaginitis

 

Ans: (d) Senile vaginitis

 


Q48. Senile vaginitis is caused by…

(a) Increase FSH level

(b) Estrogen deficiency

(c) Progesterone deficiency

(d) LH deficiency

 

Ans: (b) Estrogen deficiency

 


Q49. Chances of acute endometritis is more after….

(a) Menopause

(b) Menarche

(c) Abortion or childbirth

(d) Infection

 

Ans: (c) Abortion or childbirth

 


Q50. PID is more common among

(a) Menstruating teenagers and multiple sexual partners

(b) Using intra uterine devices

(c) Absence of contraceptive pill use

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


 

1       2             4       5       6       7       8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply