Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-12


Q51. Short cord is then if the length of the umbilical cord is less than………

(a) Cord prolapse

(b) Cord entanglement

(c) Fetal distress

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q52. Most commonly single umbilical artery is seen in……

(a) Abruptio placenta

(b) Placenta previa

(c) Multiple birth

(d) Between the sutures

 

Ans: (c) Multiple birth

 


Q53.  Sings of inevitable abortion include …..

(a) Increased vaginal bleeding

(b) Aggravation of pain in the lower abdomen

(c) Dilated internal os

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q54. The risk factor for the development of thromboembolic phenomenon in a woman with cardiac disease will cardiac disease will be the intake of

(a) Antihypertensive drugs

(b) Antiarrhythmic drugs

(c) Intrauterine devices

(d) Steroidal contraceptives

 

Ans: (d) Steroidal contraceptives

 


Q55. At 28 weeks of gestation, a women is at risk for diabetes as a result of

(a) Increasing human placental lactogen

(b) Increasing choriogonadotropin

(c) Increasing human somatotropin

(d) Decreasing foetal insulin

 

Ans: (a) Increasing human placental lactogen

 


Q56. Clinical features of abruptio placenta is….

(a) Dark coloured bleeding

(b) FHS usually absent

(c) Revealed, concealed or mixed type

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q57. Clinical features of placenta previa is…..

(a) Bleeding is always revealed

(b) Bright red in colour

(c) FHS usually present

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q58. True support of uterus

(a) Broad ligament

(b) Round ligament

(c) Cardinal ligament

(d) Uterosacral ligament

 

Ans: (c) Cardinal ligament

 


Q59. The Glomerular Filtration Rate (GFR) in preeclampsia

(a) Decreases

(b) Increases

(c) Remains the same

(d) None of the above

 

Ans: (a) Decreases

 


Q60. A state of miscarriage in which product of conception is retained inside the uterus for a variable period of time is known as….

(a) Missed abortion

(b) Threatened abortion

(c) Inevitable abortion

(d) Complete abortion

 

Ans: (a) Missed abortion

 


 

     2       3       4             6             8    

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply