Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-12


Q41. Clinical feature of hydatidiform mole is….

(a) Snow storm appearance in USG

(b) Elevated levels of hCG

(c) Absence of fetal parts and FHS

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q42. Rh-isoimmunization is given to a Rh negative pregnant woman if

(a) The first baby born is Rh-negative

(b) The husband is Rh-positive

(c) The husband is Rh-negative

(d) All of the above

 

Ans: (b) The husband is Rh-positive

 


Q43. Which is the most difficult time to control diabetes during maternity cycle?

(a) First trimester

(b) Second trimester

(c) Third trimester

(d) Labour & delivery

 

Ans: (d) Labour & delivery

 


Q44. Acquired risk factor for genital prolapse is…

(a) Vaginal delivery with consequent injury to the supporting structures

(b) Congenital weakness of the supporting structures

(c) Malnutrition and aging

(d) Increased weight of the uterus

 

Ans: (a) Vaginal delivery with consequent injury to the supporting structures

 


Q45. Descent of the uterus toward introitus is known as….

(a) 1st degree uterine prolapse

(b) 2nd degree uterine prolapse

(c) 3rd degree uterine prolapse

(d) 4th degree uterine prolapse

 

Ans: (b) 2nd degree uterine prolapse

 


Q46. The degree of uterine prolapse in which the uterine body descent to lie outside the introitus is….

(a) 1st degree

(b) 2nd degree

(c) 3rd degree

(d) 4th degree

 

Ans: (c) 3rd degree

 


Q47. Criteria of prolonged labour is….

(a) Cervical dilatation is less than 1 cm/hr

(b) Descent of the presenting part is less than 1 cm /hour

(c) Both A and B

(d) None of the above

 

Ans: (c) Both A and B

 


Q48. Ratio between placental weight and fetal weight is….

(a) 1:6

(b) 1:5

(c) 1:3

(d) 1:2

 

Ans: (a) 1:6

 


Q49. In Caput succedaneum where the stagnation of fluid occur?

(a) Layers of the scalp

(b) Between skull and scalp

(c) Under the periosteum

(d) Between the sutures

 

Ans: (a) Layers of the scalp

 


Q50. Placenta has more than one lobe and may be placed at varying distance from main placental margin is…..

(a) Placenta succenturiata

(b) Battledore placentae

(c) Circumvallate placentae

(d) Placenta accreta

 

Ans: (a) Placenta succenturiata

 


 

     2       3       4       5       6       7          

 


 

Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply