Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-1  Section-2   Section-3   Section-4   

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8   

Section-9    Section-10  Section-11   Section-12 

Section-13  Section-14   

 


Q1. Which of the following is present in male with hypospadias

(a) Unable to produce healthy sperm

(b) Sperm count will decrease

(c) Haematuria

(d) Unable to deposit sperms high in vagina

 

Ans: (d) Unable to deposit sperms high in vagina

 


Q2. All among the following are characterized by raised scrotal temperature except

(a) Varicocele

(b) Big hydrocele

(c) Filariasis

(d) BPH

 

Ans: (d) BPH

 


Q3. Genetic condition characterized by azoospermic male is……

(a) Down’s Syndrome

(b) Edward syndrome

(c) Klinefelter’s syndrome

(d) Neurofibromatosis

 

Ans: (c) Klinefelter’s syndrome

 


Q4. Aspermia is

(a) Failure to produce semen, or absence of sperms from the semen

(b) Absence of motile sperm in the semen

(c) Reduced sperm motility

(d) Presence of sperm with abnormal morphology

 

Ans: (a) Failure to produce semen, or absence of sperms from the semen

 


Q5. Azoospermia

(a) Failure to produce semen, or absence of sperms from the semen

(b) Absence of motile sperm in the semen

(c) Reduced sperm motility

(d) Presence of sperm with abnormal morphology

 

Ans: (b) Absence of motile sperm in the semen

 


Q6. Asthenospermia is

(a) Failure to produce semen, or absence of sperms from the semen

(b) Absence of motile sperm in the semen

(c) Reduced sperm motility

(d) Presence of sperm with abnormal morphology

 

Ans: (c) Reduced sperm motility

 


Q7. Teratozoospermia is

(a) Failure to produce semen, or absence of sperms from the semen

(b) Absence of motile sperm in the semen

(c) Reduced sperm motility

(d) Presence of sperm with abnormal morphology

 

Ans: (d) Presence of sperm with abnormal morphology

 


Q8. Fructose in semen is produced from

(a) Testes

(b) Prostate gland

(c) Bulbourethral gland

(d) Seminal vesicle

 

Ans: (b) Prostate gland

 


Q9. The ideal pelvis for child bearing is …….pelvis

(a) Anthropoid

(b) Platypoid

(c) Gynaecoid

(d) Android

 

Ans: (c) Gynaecoid

 


Q10. The brim of the anthropoid pelvis is …….shape

(a) Kidney

(b) Round

(c) Heart

(d) Oval

 

Ans: (d) Oval


 

1             3       4                   7       8    

 


Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *