Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-1  Section-2   Section-3   Section-4   

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8   

Section-9    Section-10  Section-11   Section-12 

Section-13  Section-14   

 

 


Q1. Type of placenta previa in which the placenta partially covers the os is

(a) Type I

(b) Type II

(c) Type III

(d) Type IV

 

Ans: (c) Type III

 


Q2. Type 1 placenta also known as…

(a) Low-lying

(b) marginal

(c) incomplete

(d) Central

 

Ans: (a) Low-lying

 


Q3. Type 2 placenta also known as…

(a) Low-lying

(b) marginal

(c) incomplete

(d) Central

 

Ans: (b) marginal

 


Q4. Type 3 placenta also known as…

(a) Low-lying

(b) marginal

(c) incomplete

(d) Central

 

Ans: (c) incomplete

 


Q5. Type 4 placenta also known as…

(a) Low-lying

(b) marginal

(c) incomplete

(d) Central

 

Ans: (d) Central

 


Q6. The term abruptio placentae refers to

(a) Premature delivery of placenta

(b) Placenta covers the os partially or marginally

(c) Premature separation of placenta after 28 weeks

(d) Placenta having additional lobes

 

Ans: (c) Premature separation of placenta after 28 weeks

 


Q7. The earliest sign of pregnancy -induced hypertension is

(a) Excessive weight gain

(b) Proteinuria

(c) Blurring of vision

(d) Headache

 

Ans: (a) Excessive weight gain

 


Q8. Commonest benign solid tumor in female is…

(a) Fibroid uterus

(b) Endometriosis

(c) Cancer of uterus

(d) Cervical cancer

 

Ans: (a) Fibroid uterus

 


Q9. Fibroid uterus is more common in…

(a) Nulliparous women

(b) Postmenopausal women

(c) Women with multiple sexual partner

(d) After 35 years of age

 

Ans: (a) Nulliparous women

 


Q10. Clinical manifestation of fibroid uterus include…

(a) Heavy periods

(b) Severe abdominal pain

(c) All the above

(d) None of the above

 

Ans: (a) Heavy periods

 


 

1       2       3             5       6       7        

 


Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply