Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-1  Section-2   Section-3   Section-4   

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8   

Section-9    Section-10  Section-11   Section-12 

Section-13  Section-14   

 


Q1. The contraceptive method advised in client with molar pregnancy as

(a) Oral contraceptives

(b) Barrier method

(c) Intrauterine device

(d) Norplant

 

Ans: (a) Oral contraceptives

 


Q2. Definitive treatment for grade III placenta previa is

(a) Vacuum delivery

(b) Blood transfusion

(c) Steroid therapy

(d) Caesarean section

 

Ans: (d) Caesarean section

 


Q3. Which of the following is the most important predisposing factor of abruption placenta?

(a) Hypertension in pregnancy

(b) Uterine inertia

(c) Malnutrition

(d) Cephalo pelvic disproportion

 

Ans: (a) Hypertension in pregnancy

 


Q4. The following  are the complication can of Rh isoimmunization, except

(a) Hydrops fetalis

(b) Kernicterus

(c) Anemia

(d) Post maturity

 

Ans: (d) Post maturity

 


Q5. Cephalopelvic disproportion can be assessed with the help of…

(a) Chasser-Moirs method

(b) Munro-Kerr’s method

(c) Left-hand grip

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q6. Risk factors for placenta previa include…

(a) Smoking

(b) Placental size

(c) Multiparity

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


Q7. Cervical incompetence result in

(a) First trimester miscarriage

(b) Second trimester miscarriage

(c) Third trimester miscarriage

(d) Recurrent abortion/preterm labour

 

Ans: (d) Recurrent abortion/preterm labour

 


Q8. In a women with pre-eclamptic toxaemia the danger of convulsion resolved by…

(a) Soon after delivery

(b) 12 hrs after delivery

(c) 24 hrs after delivery

(d) 48 hrs after delivery

 

Ans: (d) 48 hrs after delivery

 


Q9. What is the cause of secondary cervical dystocia?

(a) Scarring of the cervix

(b) Post delivery

(c) Postoperative scarring

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q10. What is the cause of primary cervical dystocia?

(a) Rigid cervix

(b) Inefficient uterine contraction

(c) First in which external os fail to dilate

(d) All the above

 

Ans: (d) All the above

 


 

1       2                   5       6       7       8    

 


Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply