Obstetric and Gynecological Nursing MCQ

Section-1  Section-2   Section-3   Section-4   

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8   

Section-9    Section-10  Section-11   Section-12 

Section-13  Section-14   

 


Q1. A woman is in labour present with transverse lie, cervix 4 cm dilated, membrane is intact, fetal bradycardia, the treatment of choice is….

(a) External cephalic version

(b) Internal podalic version

(c) Caesarean section

(d) Expectant management

 

Ans: (c) Caesarean section

 


Q2. Cord prolapse seen less commonly in…

(a) Complete breech

(b) Frank breech

(c) Kneeling breech

(d) Footling breech

 

Ans: (b) Frank breech

 


Q3. During suction evacuation in MTP the negative pressure of suction should be….

(a) 100-200 mm Hg

(b) 200-300 mm Hg

(c) 400-600 mm Hg

(d) 700-900 mm Hg

 

Ans: (c) 400-600 mm Hg

 


Q4. Obstructed labour seen in all except…

(a) Fetal ascites

(b) Congenital equinovarus of fetus

(c) Contracted pelvis

(d) Inter-hydrocephalus of fetus

 

Ans: (b) Congenital equinovarus of fetus

 


Q5. The most unfavourable presentation for vaginal delivery is….

(a) Vertex

(b) Breech

(c) Face

(d) Brow

 

Ans: (d) Brow

 


Q6. External cephalic version is indicated in….

(a) Breech presentation

(b) Transverse lie

(c) Both A and B

(d) None of the above

 

Ans: (c) Both A and B

 


Q7. Characteristic of true labour pain includes….

(a) Effacement and dilatation of cervix

(b) Uterine contraction at regular internal

(c) Frequency of contraction increases gradually

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q8. Pre mature rupture of membrane means

(a) Rupture of membrane beyond 28th weeks of pregnancy but before onset of labour

(b) Rupture of membrane beyond 37th week of pregnancy but before onset of labour

(c) Rupture of membrane before 37 completed week of pregnancy

(d) Rupture of membrane for more than 24 hours before delivery

 

Ans: (a) Rupture of membrane beyond 28th weeks of pregnancy but before onset of labour

 


Q9. Term pre-labour of membrane means….

(a) Rupture of membrane beyond 28th weeks of pregnancy but before onset of labour

(b) Rupture of membrane beyond 37th week of pregnancy but before onset of labour

(c) Rupture of membrane before 37 completed week of pregnancy

(d) Rupture of membrane for more than 24 hours before delivery

 

Ans: (b) Rupture of membrane beyond 37th week of pregnancy but before onset of labour

 


Q10. Preterm pre-labour rupture of membrane means ….

(a) Rupture of membrane beyond 28th weeks of pregnancy but before onset of labour

(b) Rupture of membrane beyond 37th week of pregnancy but before onset of labour

(c) Rupture of membrane before 37 completed week of pregnancy

(d) Rupture of membrane for more than 24 hours before delivery

 

Ans: (c) Rupture of membrane before 37 completed week of pregnancy

 


 

1             3             5       6       7       8    

 


Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Obstetric and Gynecological Nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9 Section-10
Section-11 Section-12
Section-13 Section-14

 

                                                                                         

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ

READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *