MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q71. The bar at the top of the window that bears the name of the window is known as

a. status bar
b. control panel
c. menu bar
d. title bar 

 

Allahabad Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. title bar ✔ 

 


Q72. It refers to a title for a part of a document

a. Header
b. Heading 
c. Indent
d. Leader characters

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Heading ✔ 

 


Q73. A word gets selected by clicking it

a. once
b. twice 
c. three times
d. four times

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. twice ✔ 

 


Q74. The process of making changes to an existing document is referred to as ……………….. it.

a. editing 
b. changing
c. modifying
d. creating

SBI Clerk 2014

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. editing ✔ 

 


Q75. Word allows user to import graphics from

a. the library which comes bundled with word
b. anywhere in the computer 
c. various graphics format like gif, bmp, png etc.
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. anywhere in the computer ✔ 

 


Q76. In MS-Word, frame can include

a. graphics
b. text
c. tables
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q77. Graphics is inserted in

a. Box
b. Page
c. Frame
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q78. The figures and lines etc made by computer is called as

a. editing
b. graphics 
c. drum
d. pinnacle

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. graphics ✔ 

 


Q79. Which of the following is graphics solution for Word processors?

a. ClipArt 
b. WordArt
c. DropCap
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. ClipArt ✔ 

 


Q80. Which type of files cannot be navigated using ClipArt browser?

a. AVI
b. BMP
c. WAV
d. MP3 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. MP3 ✔

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]