MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q61. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

a. Down Cursor key
b. Enter key 
c. Shift + Enter keys
d. Ctrl + Enter keys

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Enter key ✔ 

 


Q62. To select a line in MS-Word, press this key and click anywhere in the sentence. This key is

a. Shift
b. Ctrl 
c. Alt
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Ctrl ✔    

 


Q63. AutoText can be used to insert …………. in document.

a. text
b. graphics
c. picture
d. Both (a) and (b) 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Both (a) and (b) ✔ 

 


Q64. What should be done to change the word from ‘Kiil’ to ‘Kill’?

a. Insert
b. Add
c. Typeover 
d. Any of these

 

SBI Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Typeover ✔ 

 


Q65. What option will be used to change the word from ‘dear’ to ‘dare’?

a. Spell check
b. Find
c. Find and replace 
d. Grammar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Find and replace ✔ 

 


Q66. ‘Status bar’ is available in software windows

a. just above task bar 
b. just below menu bar
c. just above scroll bar
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. just above task bar ✔ 

 


Q67. Word offers certain ways in which user can move around in a document

a. by scrolling
b. by moving to a specific page
c. directly to first and last pages
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔ 

 


Q68. In Microsoft Word, using Find and Replace feature, you can

a. replace both text and formatting
b. replace text only 
c. replace formatting only
d. replace document’s name only

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. replace text only ✔ 

 


Q69. If you need to hide some text, how can you do it?

a. From paragraph dialog box
b. From font dialog box 
c. From options dialog box
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. From font dialog box ✔ 

 


Q70. In Word 2003, columns dialog box can be opened from

a. Format menu→ columns submenu
b. double click on column space in ruler
c. press Alt + O + C keys
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]