MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q51. To cut the selected text, these keys should be pressed 

a. Ctrl + C
b. Ctrl + D
c. Ctrl + V
d. Ctrl + X 

 

UCO Bank Clerk 2008

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Ctrl + X ✔                  

 


Q52. Usage of AutoCorrect and AutoText is restricted to

a. current page
b. current document
c. all the opened document 
d. Both (a) and (b)

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. all the opened document ✔           

 


Q53. To move data from one part of the document to another, following is used

a. Cut and Paste 
b. Copy and Paste
c. Cut and Delete
d. Copy and Undo

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Cut and Paste ✔ 

 


Q54. A major step before taking print of the document is

a. to save the document
b. to set paper settings
c. to see print view of document
d. Both (b) and (c) 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  d. Both (b) and (c) ✔ 

 


Q55. Which option in file pull-down menu is used to close a file in MS-Word?

a. Quit
b. New
c. Close 
d. Exit

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Close ✔            

 


Q56. The contents of a clipboard remain the same until

a. you copy other text
b. you cut other text
c. you shut down the computer
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔ 

 


Q57. On which toolbar, you can find format painter tool?

a. Standard toolbar 
b. Formatting toolbar
c. Drawing toolbar
d. Picture toolbar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Standard toolbar ✔ 

 


Q58. In MS-Word, RTF stands for

a. Real Time Formatting
b. Real Time Fonts
c. Rich Text Format 
d. Really Text Files

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Rich Text Format ✔ 

 


Q59. Which toolbar in MS-Word allows you to directly access Internet while working in a word document?

a. Main toolbar
b. Web toolbar 
c. Standard toolbar
d. Graphics toolbar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Web toolbar ✔ 

 


Q60. This is to insert an existing object, into a destination document.

a. Cell
b. Embed 
c. Defaults
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Embed ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]