MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q41. Background colour or effects applied on a document is visible in

a. Web layout view
b. Print layout view
c. Full screen reading view
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q42. Copy command is done by

a. Ctrl + X
b. Ctrl + V
c. Ctrl + C 
d. Ctrl + Z

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Ctrl + C ✔ 

 


Q43. The default page size for word document is

a. letter 
b. legal
c. A4
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. letter ✔ 

 


Q44. Which of the following options is used to display information such as title, page number of the document?

a. Insert Table
b. AutoCorrect
c. Thesaurus
d. Header and Footer 

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Header and Footer ✔ 

 


Q45. Which of the following is not one of the three ‘Mail Merge Helper’ steps?

a. Merge the two files
b. Create the main document
c. Set the mailing list parameters 
d. Create the data source

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Set the mailing list parameters ✔ 

 


Q46. In Word, the mailing list is known as the

a. data sheet
b. source
c. data source 
d. sheet

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. data source ✔ 

 

Q47. In MS-Word ‘Mail Merge’ command is available under

a. Edit menu
b. View menu
c. Insert menu
d. Tools menu 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Tools menu ✔ 

 


Q48. In Word 2007, from which menu you can insert header and footer?

a. Insert menu 
b. View menu
c. Format menu
d. Tools menu

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. No limit ✔ 

 


Q49. On how many documents, you can work simultaneously in MS-Word?

a. One
b. Two
c. More than two
d. No limit 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. No limit ✔ 

 


Q50. User can use ……… button to cancel the last editing.

a. Ctrl + U
b. Undo 
c. Redo
d. Shift + U

 

Allahabad Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Undo ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]