MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q31. The term copy means

a. make a duplicate of a file/text 
b. to make selection from the document
c. select on the clipboard
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. make a duplicate of a file/text ✔   

 


Q32. If you want to copy a selected text, which button do you click?

a. Move
b. Copy 
c. Duplicate
d. Cut

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Copy ✔   

 


Q33. Which option is used to use a paragraph at another place without removing it from the first place?

a. Rotate
b. Copy-Paste 
c. Delete
d. Move

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Copy-Paste ✔   

 

Q34. Option designed to automatically save a backup copy of your document at specified intervals is

 

a. close button
b. create data source
c. Autosave 
d. Save As

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Autosave ✔ 

 


Q35. Which option may be used to change page-size and margins?

a. Page Setup 
b. View
c. Tools
d. Data

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Page Setup ✔ 

 


Q36. To specify margins in word, the user has to select Page Setup option from which menu?

a. Edit
b. Table
c. Auto correct
d. File 

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. File ✔ 

 


Q37. Using the print option

a. entire document can be printed
b. only current page can be printed
c. any number of pages can be printed
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔ 

 


38. To see the document before the printout is taken, use
 

a. Insert table
b. Paste
c. Format pointer
d. Print Preview 

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Print Preview ✔   

 


Q39. Using Print Preview is useful, when you want to

a. colour the document
b. save the document
c. delete the document
d. view how the document will appear when printed 

 

IBPS Clerk 2012

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. view how the document will appear when printed ✔ 

 


Q40. In Word 2003, Print Preview command is found under which menu?

a. File 
b. Tools
c. View
d. Edit

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. File ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]