MS Word mcq MS Word mcq and answers


Q11. Which of the following is the word processor in MS-Office?

a. Word star
b. Word pad
c. Word 
d. Word perfect

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Word ✔ 

 


Q12. Which software is used for making resume?

a. MS-Word 
b. Pagemaker
c. Both (a) and (b)
d. Java

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. MS-Word ✔   

 


Q13. A word processor would be used best to

a. paint a picture
b. draw a diagram
c. type a story 
d. workout income and expenses

 

IBPS PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. type a story ✔ 

 


Q14. Which of the following companies developed MS-Office 2000?

a. Novell
b. Corel
c. Lotus
d. Microsoft 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Microsoft ✔   

 


Q15. Which of the following is not a part of a standard office suit?

a. File manager 
b. Outlook
c. Database
d. Word processor

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. File manager ✔   

 


Q16. Which of the following is not a special program in MS-Office?

a. Office Art
b. Clip Art
c. Word Art
d. Paint Art 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Paint Art ✔   

 


Q17. Which of the following is not a standard MS-Office Edition?

a. CE
b. Advanced 
c. Standard
d. Professional

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Advanced ✔ 

 


Q18. The document can be zoom maximum upto

a. 400%
b. 150%
c. 200%
d. 500% 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. 500% ✔   

 


Q19. Which file starts MS-Word?

a. Winword.exe 
b. Word.exe
c. MS-word.exe
d. Word2003.exe

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Winword.exe ✔ 

 


Q20. Which input device cannot be used to work in MS-Office?

a. Scanner
b. Light Pen
c. Mouse
d. Joystick 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Joystick ✔   

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]