MS Window Objective Questions and answers MS Window Objective Questions and answers


Q11. Microsoft Windows is a

a. DOS based operating system
b. GUI based operating system 
c. Unix
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. GUI based operating system        

 


Q12. Windows 98 was developed in

a. 1994
b. 1998
c. 2001
d. 2004

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. 1998     


Q13. In Windows ME, what does ME stand for?

a. Millennium Edition 
b. Micro-Expert
c. Macro-Expert
d. Multi-Expert

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. Millennium Edition   


Q14. A popular window environment that Windows 2000 launched by microsoft in …………… .

a. 1985
b. 2000 
c. 1995
d. 1990

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. 2000    


Q15. Windows95 , Windows98 and WindowsNT are known as what?

a. Processors
b. Domain names
c. Modems
d. Operating systems 

 

Allahabad Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Operating systems   


Q16. If you change Windows 98 to Windows XP, you are actually performing

a. Upstart
b. Upgrade 
c. Update
d. Patch

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. Upgrade 


Q17. Which of the following is the name of latest operating system developed by microsoft?

a. Windows NT
b. Windows 2000
c. Windows XP
d. Windows 8 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Windows 8   


Q18. Windows ME is not designed to handle more than ………… of RAM by default.

a. 216 MB
b. 64 MB
c. 512 MB 
d. 32 MB

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. 512 MB 


Q19. Windows 95 can access which type of partitions?

a. CDFS
b. NTFS
c. FAT 
d. All of these

 

SBI Clerk 2008

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. FAT    


Q20. ……………… is when the more power-hungry components, such as the monitor and hard drive, are put in idle.

a. Hibernation
b. Powerdown
c. Standby mode 
d. The shutdown procedure

 

SBI Clerk 2008

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Standby mode   


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]