Microsoft window mcq Microsoft window mcq are given below:


Q51. A symbol on the screen that represent a disk, document or program that you can select ……. .

a. keys
b. caps
c. icon 
d. monitor

 

Syndicate Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. icon    

 


Q52. When you install a new program on your computer, it is typically added to the ………. .

a. All Programs 
b. Select Programs
c. Start Programs
d. Desktop Programs

 

SBI Associates PO 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. All Programs     

 


Q53. Screen that comes on when you turn on your computer that shows all the icons is known as ……… .

a. desktop 
b. face to face
c. viewer
d. view space

 

Punjab & Sindh Bank Clerk

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. desktop     

 


Q54. A (n) ………. is a small image that represents a program, an instruction, a file or some other object.

a. keyword
b. interface
c. menu
d. icon 

 

Allahabad Bank 2010, 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. icon     

 


Q55. Which of the following are part of the windows desktop?

a. Services, Command line, Applications
b. Right-click, Drag and Drop, Point and Click
c. Quick launch toolbar, Icons, Start Menu 
d. CPU, RAM, Hard drive

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Quick launch toolbar, Icons, Start Menu     

 


Q56. The two ways to arrange multiple windows on the desktop are

a. cascade and tile 
b. point and click
c. drag and drop
d. maximize and minimize

 

Punjab & Sindh Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. cascade and tile   

 


Q57. ..…………. are lists of commands that appear on the screen.

a. GUI
b. Icons
c. Menu 
d. Windows

 

Punjab & Sindh Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Menu     

 


Q58. A menu contains a list of

a. commands 
b. data
c. objects
d. reports

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. commands     

 


Q59. Which menu is selected to print?

a. File 
b. Tools
c. Special
d. Edit

 

Syndicate Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans:a. File     

 


Q60. ………… bar contains the name of the program a computer user is working with.

a. Menu
b. Tools
c. Title 
d. Scroll

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Title     

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]