Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q71. Animation schemes can be applied to ………… in the presentation.

a. all slides
b. selected slides
c. current slide
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔            

 


Q72. What is the best place to find animated images for your PowerPoint presentation?

a. Microsoft online
b. ClipArt 
c. PowerPoint tools and ins
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. ClipArt ✔            

 


Q73. To preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should

a. click on the play button 
b. click on the show effect button
c. double click the motion path
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. click on the play button ✔            

 


Q74. Blinds animation effects allows you to

a. add ClipArt images to your slides
b. create a custom transition to the next slide
c. show text at the time of slide show 
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. show text at the time of slide show ✔            

 


Q75. Which option on the custom animation task pane allows you to apply custom motion path?

a. Add effect 
b. Emphasis
c. Animate now
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Add effect ✔          

 


Q76. Pentagon Motion is a pre-defined in

a. design template
b. colour scheme
c. animation scheme 
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. animation scheme ✔           

 


Q77. ‘Automatically-after-second’ option show the slide transition on

a. alt click
b. Ctrl+y
c. spacebar
d. mouse click 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. mouse click ✔         

 


Q78. Which type of software is used to make a slide show?

a. Spreadsheet
b. Word processing
c. Presentation
d. System

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Presentation ✔            

 


Q79. From where we can set the timing of each object?

a. Slide show→ Custom transition
b. Slide show→ Slide transition
c. Slide show→ Custom animation
d. View→ Slide sorter

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Slide show→ Custom animation ✔            

 


Q80. Which of the following presentation elements you can modify using the slide master?

a. Slide comments
b. Slide themes
c. Speaker note font and colour
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Slide themes ✔            

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]