Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q61. Which of the following is an example for AutomaticText formatting?

a. Internet path formated as a hyperlink
b. 1/4 formatted into fractional symbol
c. Two hyphen with no spaces formatted into em dash
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔           

 


Q62. Which of the following is not an example for Automatic Text formatting?

a. Font type
b. Curves 
c. Insert bullet
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Curves ✔        

 


Q63. Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?

a. Slider Timings
b. Slider Timer
c. Rehearsal Timing 
d. Slide show set-up

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Rehearsal Timing ✔          

 


Q64. Which of the following is used to add time to the slides in a presentation?

a. Slide show menu
b. Rehearse timings button 
c. Slide transition button
d. All of the above

 

BANK PO 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Rehearse timings button ✔           

 


Q65. Which tab is not available on left panel when you open a presentation?

a. Outline
b. Slides
c. Notes 
d. Both (a) and (b)

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Notes ✔            

 


Q66. To prevent a slide from being displayed during the slide show we

a. have to delete the slide
b. right click the slide which you want to hide, and then click hide slide 
c. can hide the slide by using the slide show menu
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. right click the slide which you want to hide, and then click hide slide ✔            

 


Q67. What are the symbols used to identify an items in a list?

a. Icons
b. Markers
c. Bullets 
d. Graphics

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Bullets ✔            

 


Q68. Which of the following you should do to bring a bullet back to a previous level in a slide?

a. Press the Shift+ Tab keys 
b. Press the Shift key
c. Press the Enter key
d. Press the Tab key

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Press the Shift+ Tab keys ✔            

 


Q69. A(n) ……… is a special visual and audio effect applied in PowerPoint to text or content.

a. animation 
b. flash
c. wipe
d. dissolve

 

IBPS PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. animation ✔       

 


Q70. What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?

a. Slide transition
b. Slide design
c. Animation objects
d. Animation scheme 

 

Allahabad Bank PO 2008

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Animation scheme ✔            

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]