Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q51. Which of the following are actions you can assign to an action button or slide object?

a. Run a macro
b. Play a sound
c. Hyperlink
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔            

 


Q52. To duplicate a slide using the edit menu we have to go to

a. Normal view
b. Slide sorter view 
c. Slide show view
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Slide sorter view ✔           

 


Q53. In MS-PowerPoint 2003, we can replace a font on all slides with another by using the ……… options.

a. Edit→ Fonts
b. Tools→ Fonts
c. Tools→ Replace Fonts
d. Format→ Replace Fonts 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Format→ Replace Fonts ✔           

 


Q54. The SmartArt graphic is added in a slide by clicking on

a. Insert→ Art
b. Insert→ SmartArt 
c. Insert→ ClipArt
d. Insert→ Graphic

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Insert→ SmartArt ✔           

 


Q55. The best way to insert a new slide in a presentation is to use the

a. Normal view
b. Special view
c. Slide show view
d. Slide sorter view 

 

IBPS PO 2013

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Slide sorter view ✔           

 


Q56. A file which contains readymade style slides that can be used for a presentation is called

a. AutoStyle
b. template 
c. wizard
d. pre-formatting

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. template ✔          

 


Q57. After choosing a predefined template, ………… option has to be chosen to change the background colour.

a. colour scheme 
b. animation scheme
c. design template
d. colour effects

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. colour scheme ✔          

 


Q58. In which view, PowerPoint title bar and the status bar show at the top and bottom of the interface?

a. Normal view
b. Special view
c. Notes Page view
d. Reading view 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Reading view ✔           

 


Q59. Slide sorter option of PowerPoint is available on ………… menu.

a. Insert
b. File
c. View 
d. Edit

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. View ✔            

 


Q60. How to insert Tables in Slide?

a. Insert Table from Insert menu
b. Click on Insert Table in content pane of blank slide
c. Both (a) and (b) 
d. Tables cannot be inserted in slides

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Both (a) and (b) ✔           

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]