Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q31. Basic elements of a slide are

a. Title
b. Subtitle
c. Drawing objects
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔            

 


Q32. …………. uses a graphical approach to presentations in the form of slide shows that accompany the oral delivery of the topic.

a. Word
b. Excel
c. Access
d. PowerPoint 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. PowerPoint ✔            

 


Q33. Which PowerPoint feature allows the user to create a simple presentation quickly?

a. AutoContent Wizard 
b. Transition Wizard
c. Chart Wizard
d. Animations

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. AutoContent Wizard ✔            

 


Q34. Business plan, employee orientation are the type of …..

a. animation
b. transition
c. schema
d. AutoContent Wizard 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. AutoContent Wizard ✔           

 


Q35. PowerPoint application allow you to produce

a. animation presentation
b. paper printout of slides
c. notes for the speaker
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔            

 


Q36. In Microsoft PowerPoint, two kinds of sound effects files that can be added to the presentation are

a. .wav files and .mid files 
b. .wav files and .gif files
c. .wav files and .jpg files
d. .jpg files and .gif files

 

IBPS PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. .wav files and .mid files ✔            

 


Q37. Which of the following is the latest version of PowerPoint?

a. 2000
b. 2010
c. 2013 
d. Vista

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. 2013 ✔            

 


Q38. …………… is used to make/create slide shows.

a. MS-Word
b. MS-Excel
c. MS-Access
d. MS-PowerPoint 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. MS-PowerPoint ✔           

 


Q39. Which of the following views is present in PowerPoint?

a. Document view
b. Slide sorter view 
c. Slide changer view
d. Playside view

 

Allahabad Bank Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Slide sorter view ✔           

 


Q40. To spell check in powerpoint you have to goto ………. tab.

a. Insert
b. Review 
c. View
d. Home

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Review ✔            

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]