Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q21. Which of the following is a presentation program?

a. MS-Word
b. MS-Excel
c. MS-Access
d. MS-PowerPoint 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. MS-PowerPoint ✔     

 


Q22. ……… is the most prevalent form of persuasion technology.

a. MS-Word
b. MS-Excel
c. MS-Access
d. MS-PowerPoint 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. MS-PowerPoint ✔                    

 


Q23. Slide is a feature of ……… .

a. MS-Word
b. MS-Excel
c. MS-Access
d. MS-PowerPoint 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. MS-PowerPoint ✔                  

 


Q24. .pptx extension is used to save and run ……… .

a. presentation 
b. PowerPoint show
c. template
d. None of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. presentation ✔            

 


Q25. .potx extension is used to save and run ……… .

a. presentation
b. PowerPoint show
c. template 
d. MS-Excel

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. template ✔             

 


Q26. .ppsx extension is used to save and run ……… .

a. presentation
b. PowerPoint show 
c. template
d. MS-Word

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. PowerPoint show ✔    

 


Q27. Projector can be used in ………….… .

a. presentation
b. PowerPoint show
c. template
d. Both (a) and (b) 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Both (a) and (b) ✔    

 


Q28. Which of the following file format can be added to a PowerPoint show?

a. .jpg
b. .gif
c. .wav
d. All of these 

 

Allahabad Bank PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔      

 


Q29. PowerPoint presentation(s) is/are widely used as

a. note outlines for teachers
b. project presentations by students
c. communication of planning
d. All of the above

SSC CHSL 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above✔      

 


Q30. PowerPoint presentation is a collection of …………….…… .

a. slides and handouts
b. speaker’s notes
c. outlines
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔            

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]