Microsoft Power Point mcq Microsoft Power Point mcq and answers


Q11. Presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called

a. design plates
b. templates 
c. placeholders
d. blueprints

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. templates ✔   

 


Q12. Which of the following wizards and templates exist in PowerPoint 2003?

a. Auto content wizard
b. Template
c. Blank presentation
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔   

 


Q13. This task pane shows the design that is currently being used in a presentation 2003.

a. Slide Show
b. Slide Style
c. Slide Design 
d. Slide Format

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Slide Design ✔ 

 


Q14. In PowerPoint 2007, navigation are on which side of screen?

a. Upper side of screen
b. Left side of screen 
c. Right side of screen
d. Centered of screen

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Left side of screen ✔   

 


Q15. When you save a presentation in PowerPoint

a. all slides in presentation are saved in the same file 
b. two files are created; one for graphics and one for content
c. a file is created for each slide
d. a file is created for each animation or graphic

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. all slides in presentation are saved in the same file ✔   

 


Q16. Use the ……… to choose/select a slide layout.

a. quick style gallery
b. format gallery
c. layout collection
d. layout gallery 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. layout ✔   

 


Q17. The arrangement of elements such as title and subtitle text, pictures, tables etc., is called

a. layout 
b. presentation
c. design
d. scheme

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. layout ✔ 

 


Q18. Slides can have

a. title, text, graph
b. object, shapes
c. clipart, art, visual effects
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q19. If you want to add logo in the same position on every slide, automatically. Insert it on the

a. handout master
b. notes master
c. slide master 
d. All of the above

 

UCO Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. slide master ✔ 

 


Q20. How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?

a. Create a template
b. Edit the slide master 
c. Use the AutoCorrect Wizard
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Edit the slide master ✔   

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]