Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q21. Excel is a program that is used to prepare a

a. database
b. text document
c. spreadsheet 
d. slide presentation

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. spreadsheet ✔ 

 


Q22. MS-Excel is a

 a. Window based word processor package
b. Window based spreadsheet package 
c. DOS based spreadsheet package
d. Window based accounting package

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Window based spreadsheet package ✔ 

 


Q23. Which one of the following software applications would be the most appropriate for performing numerical and statistical calculations?

a. Database
b. Document processor
c. Graphics package
d. Spreadsheet 

 

SBI Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Spreadsheet ✔ 

 


Q24. Forms that are used to organise business data into rows and columns are called

a. transaction sheet
b. sheet-spreads
c. registers
d. spreadsheets 

 

IBPS PO 2012

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. spreadsheets ✔ 

 


Q25. The example(s) of spreadsheet software is/are

a. Lotus 1-2-3
b. Corel Quattro Pro
c. Apple Numbers
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q26. Which of the following was the first spreadsheet on a micro computer?

a. Lotus 1-2-3
b. Excel
c. StarCalc
d. VisiCalc 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. VisiCalc ✔ 

 


Q27. VisiCalc is a program developed by

a. Intel in 1979
b. Dan Bricklin in 1979 
c. Dan Bricklin in 1989
d. Intel in 1989

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Dan Bricklin in 1979 ✔ 

 


Q28. Which of the following is a popular DOS based spreadsheet package?

a. Excel
b. Word
c. Smart cell
d. Lotus 1-2-3 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Lotus 1-2-3 ✔ 

 


Q29. Which of the following is the latest version of Excel?

a. Excel 2002
b. Excel XP
c. Excel 2013 
d. Excel ME

 

Allahabad Bank Clerk 2008

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Excel 2013 ✔ 

 


Q30. The file responsible for starting MS Excel is

a. MS.EXCEL
b. MS.EXE
c. EXCEL.EXE 
d. EXCEL.COM

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. EXCEL.EXE ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

Microsoft Exel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel