Microsoft Exel mcq Microsoft Exel mcq and answers


Q11. Excel uses another name for database, it is called

a. listing
b. organiser
c. sequencer
d. list 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. list ✔ 

 


Q12. Excel documents are stored as files called

a. workforce
b. worksheets 
c. worktables
d. workgroups

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. worksheets ✔ 

 


Q13. Workbook is a collection of

a. page set-up
b. buttons
c. diagrams
d. worksheets 

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. worksheets ✔ 

 


Q14. The default file extension of MS-Excel is

a. .xlr
b. .exe
c. .exl
d. .xls 

 

Allahabad Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. .xls ✔ 

 


Q15. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension

a. .DOC
b. .XLS
c. .123 
d. .WKI

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. .123 ✔ 

 


Q16. A template is a

a. pattern of worksheet 
b. heading
c. title
d. theme

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. pattern of worksheet ✔ 

 


Q17. Condensing output data to exhibit specific information is

a. calculating
b. recording
c. merging
d. summarising 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. summarising ✔ 

 


Q18. In a spreadsheet program, the ……… contains related worksheets and documents.

a. workbook 
b. column
c. cell
d. formula

 

SBI Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. workbook ✔ 

 


Q19. In MS-Excel, each sheet in a workbook is displayed as

a. tab 
b. down pointing arrow
c. floating point arrow
d. marker

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. tab ✔ 

 


Q20. In order to move from one worksheet to another in MS-Excel workbook, one should click

a. active cell
b. scroll bar
c. sheet tab 
d. tab button

 

Allahabad Bank Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. sheet tab ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]