Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q71. By which command, you can attach another package file in Excel?

a. Hyperlink 
b. Object
c. Name
d. Comment

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Hyperlink ✔   

 


Q72. Hyperlinks can be

a. Text
b. Drawing objects
c. Pictures
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔  

 


Q73. By which menu, we can protect our worksheet?

a. Tools 
b. Format
c. Data
d. Window

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Tools ✔  

 


Q74. Comments can be added by which cells using

a. Edit menu→ Comments
b. Insert menu→ Comments 
c. File menu→ Comments
d. View menu→ Comments

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Insert menu→ Comments ✔  

 


Q75. By default Excel prints ………, when the print command is selected

a. current worksheet 
b. current workbook
c. current cell
d. first worksheet

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. current worksheet ✔  

 


Q76. Scenario manager in Excel is used to

a. create graphic representation
b. create data
c. determine different projected outcomes of data ✔
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. determine different projected outcomes of data ✔  

 


Q77. Getting data from a cell located in a different sheet is called

a. accessing 
b. referencing
c. updating
d. functioning

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. accessing ✔  

 


Q78. You can print in excel

a. a range of cells by range name
b. comments
c. a worksheet
d. All of the above 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of the above ✔  

 


Q79. In Excel 2007, ……….… is a group which allows insertion of pictures, cliparts, shapes and smart arts.

a. Links
b. Illustrations 
c. Text group
d. Charts

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Illustrations ✔  

 


Q80. …………. the sheet tab, if you want to give a new name.

a. Single-click
b. Double-click 
c. Right-click
d. Left-click

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Double-click ✔  

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

Microsoft Excel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel