Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q61. Which menu has Function Library?

a. Insert 
b. Formulas
c. Tools
d. Data

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Insert ✔  

 


Q62. From which tool, we can change chart type?

a. Chart tools 
b. Formatting toolbar
c. Formula bar
d. Clipboard bar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Chart tools ✔  

 


Q63. In which tab you will find AutoSum button?

a. Formatting tab
b. Standard tab
c. Clipboard tab
d. Formulas tab 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Formulas tab ✔  

 


Q64. For opening and closing of the files in Excel, you can use which bar?

a. Formatting
b. Standard
c. Title 
d. Formatting or Title

 

SBI Clerk 2009

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Title ✔  

 


Q65. By which menu, we can make database of our worksheet data?

a. Form
b. Filter
c. Database
d. Data 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Data ✔  

 


Q66. By which menu, you can ungroup the data?

a. Data 
b. Insert
c. Edit
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Data ✔  

 


Q67. A worksheet can be opened by clicking on the

a. start button
b. open button 
c. Close button
d. Either (a) or (b)

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. open button ✔  

 


Q68. Which menu kept the Group and Outline command?

a. Data 
b. Format
c. Tools
d. Insert

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Data ✔  

 


Q69. You can open the consolidate dialog box by choosing Consolidate from the ………… menu.

a. Insert
b. Format
c. Tool
d. Data 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Data ✔  

 


Q70. In a worksheet, you can select

a. the entire worksheet
b. row
c. columns
d. All of these ✔

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔  

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

Microsoft Excel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel