Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q51. …………. menu shows various options for help on Microsoft Excel.

a. Data
b. Edit
c. Window
d. Help 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Help ✔              

 


Q52. …….. menu shows sort, filter, subtotal or data validation etc.

a. Data 
b. Edit
c. Window
d. Help

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Data ✔            

 


Q53. …….. menu have facilitates better view of data with option for splitting and freezing window panes.

a. Data
b. Edit
c. Window 
d. Help

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Window ✔              

 


Q54. Operations like file, save, cut, copy, paste, sort, etc. are performed with the help of………….. bar.

a. Formatting toolbar
b. Standard toolbar 
c. Both (a) and (b)
d. Only (a)

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Standard toolbar ✔                

 


Q55. Fonts alignments, background colour, text colour, etc are features of ………. .

a. Formatting toolbar 
b. Standard toolbar
c. Both (a) and (b)
d. Only (b)

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Formatting toolbar ✔                

 


Q56. Which menu kept the fill command?

a. Insert
b. Edit 
c. Format
d. Data

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Edit ✔                  

 


Q57. In which menu, we find the pivot table command?

a. Tools
b. Data
c. Insert 
d. Windows

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Insert ✔              

 


Q58. Which menu kept the goal seek command?

a. Data
b. Tools 
c. Insert
d. Format

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Tools ✔                

 


Q59. In which menu you will get the validation command?

a. Insert
b. Data 
c. Tools
d. Format

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Data ✔                

 


Q60. In Excel 2007, By which tab, we can view and print the gridlines?

a. Page layout 
b. Format
c. Auto format
d. Style

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. Page layout ✔                

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page
Back

Microsoft Excel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel