Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q41. Which is not an advantage of using computerized spreadsheets?

a. Flexibility of moving enteries
b. Speed of calculation
c. Ability of generate tables
d. Cost of initial set-up 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Cost of initial set-up ✔ 

 


Q42. ………menu shows new, open, close functions.

a. File 
b. Edit
c. Insert
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. File ✔   

 


Q43. In MS-Excel 2003, ………… menu is used to add/remove header/footer to view comment, etc.

a. Formula
b. Edit
c. Insert
d. View 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. View ✔   

 

Q44. ………. menu has options like spelling checking, research, proofing, etc.

a. File
b. Tool 
c. Insert
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Tool ✔ 

 


Q45. ………. menu is used to activate/deactivate toolbar.

a. File
b. Edit
c. Insert
d. View 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. View ✔    

 


Q46. Save, Save as, Print are found in …… menu.

a. File 
b. Edit
c. Insert
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: a. File ✔    

 


Q47. Find, replace tasks are executed through options in ………. menu.

a. File
b. Edit 
c. Insert
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Edit ✔ 

 


Q48. Cut, copy, paste are features of …………. menu.

a. File
b. Edit 
c. Insert
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. Edit ✔

 

Q49. …………….. menu is used to insert new row/column, worksheet function, pictures etc.

a. File
b. Edit
c. Insert 
d. View

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Insert ✔    

 

Q50. …………… menu has formatting options.

a. File
b. Edit
c. Insert
d. Format 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Format ✔   

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

Microsoft Excel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel