Microsoft Excel mcq Microsoft Excel mcq and answers


Q31. Excel can display upto ……… fields of a data form.

a. 16
b. 32 
c. 64
d. 128

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. 32 ✔ 

 


Q32. All of the following terms are related to spreadsheet software except

a. worksheet
b. cell
c. formula
d. work page 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. work page ✔ 

 


Q33. Which of the following is not a term pertaining to spreadsheets?

a. Formula
b. Cell
c. Browser 
d. Character

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. Browser ✔ 

 


Q34. How many types of drawing objects are available in drawing toolbar?

a. 4
b. 5
c. 10
d. None of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. None of the above✔ 

 


Q35. In the default setting, an Excel workbook is made up of sheets and the default number is

a. 1
b. 2
c. 3 
d. 4

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: c. 3 ✔ 

 


Q36. Which element(s) of a worksheet can be protected from accidental modification?

a. Contents
b. Objects
c. Scenarios
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. All of these ✔ 

 


Q37. What is the name of the package which helps to create, manipulate and analysed the data arranged in rows and columns?

a. Application package
b. Word processing package
c. Outline package
d. Outline processors

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: Spreadsheet package ✔ 

 


Q38. An ……… is used for analysing, sharing and managing information for accounting purposes, performing mathematical calculations, budgeting, billing, report generation, etc.

a. MS-Word
b. electronic spreadsheet 
c. MS-Access
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: b. electronic spreadsheet ✔ 

 


Q39. Each Excel file is a workbook that contains different sheets. Which of the following can not be a sheet in workbook?

a. worksheet
b. chart sheet
c. module sheet
d. data sheet 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. data sheet ✔   

 


Q40. ………….. program can be used to keep track calculation of marks given for homework and recording exam results and also for registers, etc.

a. MS-Word
b. PowerPoint
c. E-mail
d. Electronic spreadsheet 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ]  Ans: d. Electronic spreadsheet ✔ 

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

Microsoft Excel mcq

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 


Read More Multiple Choice Questions of Computer Basics
Computer Fundamentals MS Windows 
 MS Word    MS Power Point 
 Operating System    Microsoft Excel